RECEPT

RH Plantago

070-683 76 42

.

Några RECEPT med SORSELIANSK® PESTO

 

Fylld kycklingfilé 4 port ugn 200o (tillagningstid ca 30 min)

3-4 kycklingfiléer

Skär ett snitt i filéerna så att det bildas en ficka.

Salta och peppra mycket lätt.

Fyll sedan varje filé med:

1 msk Sorseliansk Pesto

2 skivor ost

2 tunna skivor tomat (om du har hemma)

Vik ihop filén.

Vira 2-3 skivor bacon runt varje filé

Bryn i smör/margarin, i inte alltför varm stekpanna, i ca 3-4 min/sida.

Lägg över filéerna i ugnsform.

Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i ugnsformen.

Ställ in i varm ugn i ca 20 minuter.

Häll i ca 1-2 dl grädde/gräddmjölk mot slutet av gräddningen.

Skär upp filéerna i mindre bitar inför serveringen.

Servera med ris och en grönsallad.

Fyllda lövbiffar (tillagningstid ca 10 min)

2 tunna lövbiffar / person

Fyllning:

1 msk Sorseliansk Pesto

1 msk mjukost (philadelphia eller ngn annan)

Rör ihop fyllningen.

Lägg ut lövbiffarna, krydda med salt och peppar.

Lägg 1 msk av fyllningen på varje bit lövbiff.

Vik köttet dubbelt och fäst kanten med tandpetare.

Bryn i smör/margarin, i inte alltför varm stekpanna, i ca 2 min/sida.

Tag upp köttet.

Önskas buljong vispa ur pannan med vatten.

Servera med sallad och pressad potatis.

Kall PESTO-sås (tillagningstid ca 2 min)

Rör ihop lika delar Sorseliansk Pesto och crème fraiche.

(För 2 portioner är ca 2-3 msk av vardera lämpligt…. eller mer....)

KLART!

Denna sås kan du servera som ett tillbehör till det mesta.

Själv serverar jag den när jag äter fisk (stekt, kall, rökt, kokt) och när jag ska äta

ungsrostade grönsaker/potatis är den ett ”måste”.

Mycket god till alla slags pajer, köttgrytor, omelett och paté.

Grillsås nr 1 numera!

Fungerar suverän som dipsås och som sås till tacos.

Och mycket mer….

I stället för crème fraiche kan naturligtvis laktosfria alternativ användas eller

yoghurt.

Vill du servera såsen till bakad potatis föreslår jag att du använder gräddfil tillsammans med peston.

Varma smörgåsar - EN STOR FAVORIT!! (tillagningstid ca 10 min)

Smöra 2 skivor bröd per person.

Bred ett tunnt lager av Sorseliansk Pesto på båda brödskivorna.

Lägg på ost och rökt skinka. Du kan även lägga på tomat eller något annat du vill ha.

Lägg ihop brödskivorna med pålägget inåt.

Värm i smörgåsjärn eller våffeljärn tills osten smält (ca 3-4 min) och brödskivorna fått fin färg.

Filé eller kotletter med PESTO-sås (tillagningstid ca 15 min)

Stek kryddade slantar av fläskfilé eller lammkotletter som vanligt i stekpanna.

Tillsätt grädde mot slutet av stektiden.

Klicka i ca 2 msk av Sorseliansk Pesto i gräddsåsen.

Rör om.

Servera med kokt potatis, sallad.

Till buffébordet eller som drinktilltugg

* Bred Sorseliansk Pesto på mjukt tunnbröd.

Lägg på ett par tunna skivor rökt lax längst med ena långsidan.

Rulla ihop brödskivan så hårt du kan.

Skär snittar och servera.

Snittarna kan dekoreras med en persiljekvist, gurkskiva, klick rom,

klick pestosås eller något annat lämpligt.

Varje snitt kan även läggas på ett litet salladsblad eller dyl.

Rullen kan även fyllas med tunna skivor av skinka, salami, tunna

skivor Västerbottensost, tunna skivor kött m m.

 

* Använd färdig smördeg i stället för mjukt tunnbröd - för övrigt som ovan men

grädda snittarna i ugn enl recept för smördegen.

* Rulla in Sorseliansk Pesto i tunna skivor av gravad eller rökt lax,

god kryddig skinka eller annat kött, ostskivor.

Servera gärna med tandpetare instucken.

 

* Till glöggen är det gott med lika delar av Sorseliansk Pesto och mjukost

(ex vix Philadelfiaost) som rörs ihop och klickas på pepparkaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad senast

2016-12-22

Copyright © All Rights Reserved